Ste zaradi tega manj privlačni?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Še ena raziskava je potrdila, da je spanec zelo pomemben. Še posebno če želite biti videti zdravi in privlačni.
Oglej si celoten članek

Najnovejša švedska raziskava je potrdila, da je besedna zveza lepotni spanec še kako resnična. Spanec naj bi pri videzu igral ključno vlogo, zato si ga kar privoščite. Raziskovalci poudarjajo, da so naspani ljudje videti zdravi in privlačnejši.

In nasprotno, tisti, ki se ponoči niso naspali, so videti utrujeni in razdražljivi, njihov pogled je izčrpan, imajo velike podočnjake, zaradi vsega naštetega pa so videti manj privlačni, pravijo raziskovalci. Ti so med seboj primerjali fotografije sodelujočih, posnete v več obdobjih – takrat, ko so ti spali po osem ali več ur na noč in v intervalu vse do takrat, ko oči niso zatisnili več kot 31 ur.

"Ljudje so bili na fotografijah, ki so bile posnete takrat, ko so bili naspani, veliko privlačnejši. Dokazali smo, da so nenaspani ljudje videti utrujeni, manj privlačni, nezdravi in žalostni," v medicinskem časopisu Sleep rezultate raziskave povzemajo strokovnjaki in dodajajo, da se kakovosten spanec začne me 22. in 23. uro. Kdaj pa vi hodite spat?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.