Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Ste zaradi tega manj privlačni?

ženska Shutterstock
Še ena raziskava je potrdila, da je spanec zelo pomemben. Še posebno če želite biti videti zdravi in privlačni.

Najnovejša švedska raziskava je potrdila, da je besedna zveza lepotni spanec še kako resnična. Spanec naj bi pri videzu igral ključno vlogo, zato si ga kar privoščite. Raziskovalci poudarjajo, da so naspani ljudje videti zdravi in privlačnejši.

In nasprotno, tisti, ki se ponoči niso naspali, so videti utrujeni in razdražljivi, njihov pogled je izčrpan, imajo velike podočnjake, zaradi vsega naštetega pa so videti manj privlačni, pravijo raziskovalci. Ti so med seboj primerjali fotografije sodelujočih, posnete v več obdobjih – takrat, ko so ti spali po osem ali več ur na noč in v intervalu vse do takrat, ko oči niso zatisnili več kot 31 ur.

"Ljudje so bili na fotografijah, ki so bile posnete takrat, ko so bili naspani, veliko privlačnejši. Dokazali smo, da so nenaspani ljudje videti utrujeni, manj privlačni, nezdravi in žalostni," v medicinskem časopisu Sleep rezultate raziskave povzemajo strokovnjaki in dodajajo, da se kakovosten spanec začne me 22. in 23. uro. Kdaj pa vi hodite spat?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.