Štiri dobre igre za otroke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Čas, ki ga ne boste preživeli v naravi, izkoristite za zabavo, druženje in igro. Poiskali smo nekaj predlogov.
Oglej si celoten članek

Ustvarjalna igra: zabavna družinska fotografija

Poiščite ali natisnite družinske fotografije in jih nalepite na večji risalni papir. Otroci naj jih okrasijo z različnimi dodatki, kot so volna, gumbi, nalepke, koščki blaga, kolaž in alufolija. Pustite domišljiji in ustvarjalnosti prosto pot.

Zabavna igra: 
črni muc

Otroci naj sedejo v krog in izberejo tistega, ki bo v vlogi črnega muca. Njegova naloga je, da si izbere enega izmed otrok v krogu in ga s svojim mijavkanjem pripravi do smeha. Vsakič ko zamijavka, ga mora igralec, ki ga je izbral, pobožati in mu reči: “Ubogi črni muc.” Če se igralec v treh poskusih ne zasmeji, si črni muc izbere novo “žrtev”. Tisti, ki se zasmeji, je nato novi 
črni muc.

Razgibana igra: 
selitev

V stanovanju narišite kroge, in sicer enega manj, kot je otrok. Otrok, ki je brez kroga, zakliče: “Selitev!” Vsi igralci morajo takoj zamenjati kroge. Otrok, ki ne najde “stanovanja”, je na vrsti, da stopi v sredino in ponovi klic. Nihče se ne sme dvakrat zapovrstjo preseliti v isto 
stanovanje.

Ljudska igra: 
prstančke deliti

Staro ljudsko igro se igrate tako, da otroci sedejo v vrsto in iztegnejo roke. Eden od otrok s prstanom v roki vsakemu v vrsti seže v roke, le enemu pa neopazno izroči prstan. Nato določi igralca, ki mora uganiti, kdo ima prstan. Če ne ugane, mora v skupno blagajno dati svoj žeton, če ugane, je na vrsti za delilca, razkrinkani igralec pa čuva blagajno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.