Magazin
801 ogledov

Štiri dobre igre za otroke

deklica Shutterstock
Čas, ki ga ne boste preživeli v naravi, izkoristite za zabavo, druženje in igro. Poiskali smo nekaj predlogov.

Ustvarjalna igra: zabavna družinska fotografija

Poiščite ali natisnite družinske fotografije in jih nalepite na večji risalni papir. Otroci naj jih okrasijo z različnimi dodatki, kot so volna, gumbi, nalepke, koščki blaga, kolaž in alufolija. Pustite domišljiji in ustvarjalnosti prosto pot.

Zabavna igra: 
črni muc

Otroci naj sedejo v krog in izberejo tistega, ki bo v vlogi črnega muca. Njegova naloga je, da si izbere enega izmed otrok v krogu in ga s svojim mijavkanjem pripravi do smeha. Vsakič ko zamijavka, ga mora igralec, ki ga je izbral, pobožati in mu reči: “Ubogi črni muc.” Če se igralec v treh poskusih ne zasmeji, si črni muc izbere novo “žrtev”. Tisti, ki se zasmeji, je nato novi 
črni muc.

Razgibana igra: 
selitev

V stanovanju narišite kroge, in sicer enega manj, kot je otrok. Otrok, ki je brez kroga, zakliče: “Selitev!” Vsi igralci morajo takoj zamenjati kroge. Otrok, ki ne najde “stanovanja”, je na vrsti, da stopi v sredino in ponovi klic. Nihče se ne sme dvakrat zapovrstjo preseliti v isto 
stanovanje.

Ljudska igra: 
prstančke deliti

Staro ljudsko igro se igrate tako, da otroci sedejo v vrsto in iztegnejo roke. Eden od otrok s prstanom v roki vsakemu v vrsti seže v roke, le enemu pa neopazno izroči prstan. Nato določi igralca, ki mora uganiti, kdo ima prstan. Če ne ugane, mora v skupno blagajno dati svoj žeton, če ugane, je na vrsti za delilca, razkrinkani igralec pa čuva blagajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.