Štirje kilogrami manj, štiri leta več

Foto: Žurnal24 Obraz začne ob normalnem staranju izgubljati svojo polnost okrog 40. leta.
Ljudje z nizko telesno težo so na videz starejši od vrstnikov z višjim indeksom telesne mase, so ugotovili ameriški znanstveniki.
Oglej si celoten članek

Med težo in videzom obraza obstaja nedvomna povezava in izguba 4,5 kilograma telesne teže človeka tako na videz postara za približno štiri leta. Študija je potekala na dvesto parih enojajčnih dvojčic, ki so jih znanstveniki spremljali dve leti.

Obraz začne ob normalnem staranju izgubljati svojo polnost okrog 40. leta, poleg teže pa na njegov videz vpliva življenjski slog. Depresija, kajenje, pretirano uživanje alkohola in sončenje so koži na obrazu še posebno škodljivi. Enak učinek imajo tudi ekstremne diete, s katerimi neprimerno izstradamo telo, kar se odraža tudi na obrazu. O starosti obraza namreč ne pričajo le gube, temveč tudi njegove poteze, ki se pri staranju ali hujšanju izostrijo in s tem dodajo leta.

Raziskava je tudi ugotovila, da so samske ali neporočene ženske na videz starejše od poročenih žensk. V prihodnosti bodo podobno raziskavo izvedli tudi na parih moških dvojčkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.