Magazin > Lepota & telo
6 ogledov

Štirje kilogrami manj, štiri leta več

Obraz začne ob normalnem staranju izgubljati svojo polnost okrog 40. leta. Žurnal24 main
Ljudje z nizko telesno težo so na videz starejši od vrstnikov z višjim indeksom telesne mase, so ugotovili ameriški znanstveniki.

Med težo in videzom obraza obstaja nedvomna povezava in izguba 4,5 kilograma telesne teže človeka tako na videz postara za približno štiri leta. Študija je potekala na dvesto parih enojajčnih dvojčic, ki so jih znanstveniki spremljali dve leti.

Obraz začne ob normalnem staranju izgubljati svojo polnost okrog 40. leta, poleg teže pa na njegov videz vpliva življenjski slog. Depresija, kajenje, pretirano uživanje alkohola in sončenje so koži na obrazu še posebno škodljivi. Enak učinek imajo tudi ekstremne diete, s katerimi neprimerno izstradamo telo, kar se odraža tudi na obrazu. O starosti obraza namreč ne pričajo le gube, temveč tudi njegove poteze, ki se pri staranju ali hujšanju izostrijo in s tem dodajo leta.

Raziskava je tudi ugotovila, da so samske ali neporočene ženske na videz starejše od poročenih žensk. V prihodnosti bodo podobno raziskavo izvedli tudi na parih moških dvojčkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.