Stonoge zaustavil zid

Foto: Žurnal24 Nadležne stonoge zaradi zidu ne bodo mogle več v vas.
V neki nemški vasi so zgradili nekajcentimetrski zid, ki vaščane varuje pred nadležnimi stonogami, ki se pojavijo vsako jesen.
Oglej si celoten članek

Vas Obereichstaett na Bavarskem vsako jesen zadnjih nekaj desetletij napade na tisoče nadležnih stonog. Prebivalci se pritožujejo, da nepovabljeni gostje uničujejo ulice, vrtove in domove, vse skupaj pa je prava nočna mora. Neki gospod je potarnal, da je bilo lansko leto najhujše doslej, saj je bila pot do njegove hiše dobesedno prekrita z nadležnimi živalmi, ki so ulice preplavile z neznosnim smradom.

Župan Hans Harrer je povedal, da so letošnjo jesen poskušali težavo rešiti tako, da so vse ulične svetilke ponoči ugasnili, kar pa na žalost ni pomagalo. Zoologisti ne znajo povedati, od kod so stonoge prišle, obupanim prebivalcem pa so pomagali pri oblikovanju kovinskega zidu s previsom, saj strup ni bil rešitev, ker bi ga potrebovali preveč. Vaščani si tako lahko za nekaj časa oddahnejo in vsako noč mirno opazujejo male stvorčke, ki se plazijo okoli zidu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.