Magazin > Bizarno
796 ogledov

Stonoge zaustavil zid

Nadležne stonoge zaradi zidu ne bodo mogle več v vas. Žurnal24 main
V neki nemški vasi so zgradili nekajcentimetrski zid, ki vaščane varuje pred nadležnimi stonogami, ki se pojavijo vsako jesen.

Vas Obereichstaett na Bavarskem vsako jesen zadnjih nekaj desetletij napade na tisoče nadležnih stonog. Prebivalci se pritožujejo, da nepovabljeni gostje uničujejo ulice, vrtove in domove, vse skupaj pa je prava nočna mora. Neki gospod je potarnal, da je bilo lansko leto najhujše doslej, saj je bila pot do njegove hiše dobesedno prekrita z nadležnimi živalmi, ki so ulice preplavile z neznosnim smradom.

Župan Hans Harrer je povedal, da so letošnjo jesen poskušali težavo rešiti tako, da so vse ulične svetilke ponoči ugasnili, kar pa na žalost ni pomagalo. Zoologisti ne znajo povedati, od kod so stonoge prišle, obupanim prebivalcem pa so pomagali pri oblikovanju kovinskega zidu s previsom, saj strup ni bil rešitev, ker bi ga potrebovali preveč. Vaščani si tako lahko za nekaj časa oddahnejo in vsako noč mirno opazujejo male stvorčke, ki se plazijo okoli zidu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.