Stopala z operacijo prilagodijo čevljem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Združenih državah Amerike se je pojavil nov, nadvse bizaren trend plastičnih operacij. Pri posegu, ki so ga poljudno poimenovali kar Pepelkina operacija, gre za to, da kirurg stopalo preoblikuje tako, da se udobno prilega izbranemu čevlju oziroma tipu obutve.
Oglej si celoten članek

Za poseg se odločajo predvsem ženske, katerih stopalo se ne prilega znamki čevljev, ki bi jo želele nositi.

Krajša peta in prsti

Poleg operacije preoblikovanja celotnega stopala se uporabnice zahtevnih čevljev pogosto odločajo za manjše samostojne posege, kot je krajšanje palca (ta poseg se imenuje Popolna desetka) ali zmanjšanje pete, saj sta prav ta dva dela stopala največkrat tista, ki sta kriva za neudobje ali grd videz.

Botoks za mehak korak

V ZDA so poleg tega že dolgo običajne tudi injekcije botoksa v podplate, ki se jih poslužujejo predvsem uporabnice čevljev z zelo visoko peto. Botoks namreč pripomore k blaženju neprijetnih občutkov v podplatih. Učinek mehkejše in udobnejše hoje lahko kirurgi dosežejo tudi s posegom, pri katerem podplat dodatno "oblazinijo" z injekcijo maščobnih celic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.