Magazin > Lepota & telo
72 ogledov

Stopala z operacijo prilagodijo čevljem

čevlji Shutterstock
V Združenih državah Amerike se je pojavil nov, nadvse bizaren trend plastičnih operacij. Pri posegu, ki so ga poljudno poimenovali kar Pepelkina operacija, gre za to, da kirurg stopalo preoblikuje tako, da se udobno prilega izbranemu čevlju oziroma tipu obutve.

Za poseg se odločajo predvsem ženske, katerih stopalo se ne prilega znamki čevljev, ki bi jo želele nositi.

Krajša peta in prsti

Poleg operacije preoblikovanja celotnega stopala se uporabnice zahtevnih čevljev pogosto odločajo za manjše samostojne posege, kot je krajšanje palca (ta poseg se imenuje Popolna desetka) ali zmanjšanje pete, saj sta prav ta dva dela stopala največkrat tista, ki sta kriva za neudobje ali grd videz.

Botoks za mehak korak

V ZDA so poleg tega že dolgo običajne tudi injekcije botoksa v podplate, ki se jih poslužujejo predvsem uporabnice čevljev z zelo visoko peto. Botoks namreč pripomore k blaženju neprijetnih občutkov v podplatih. Učinek mehkejše in udobnejše hoje lahko kirurgi dosežejo tudi s posegom, pri katerem podplat dodatno "oblazinijo" z injekcijo maščobnih celic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.