Strašljiv razlog: Zato je to hišo Google Maps zameglil

V predmestju Clevelanda je stala hiša, ki je Google Maps ni pokazal.
Oglej si celoten članek

Nekatere stavbe so na aplikaciji Google Maps zamegljene, med njimi je tudi ta hiša, ki je stala v čisto običajni ulici v Clevelandu. Razlog, zakaj je tako, je strašljiv. 

Foto: Reuters Ariel Castro Gre za nekdanji dom Ariela Castra, ki je ugrabil tri ženske in jih skoraj deset let zadrževal in zlorabljal v svoji hiši. Michelle Knight, Gino DeJesus in Amando Berry je ugrabil med leti 2002 in 2004. Leta 2013 je Amandi uspelo nemogoče. Ušla je iz hiše groze in poklicala policijo. "Pomagajte. Sem Amanda Berry. Ugrabljena sem bila pred 10 leti. Tukaj sem. Svobodna sem," je povedala v pogovoru z reševalci. Policija je bila čez nekaj minut že pri Castru, ki je bil nato obsojen na dosmrtno ječo. En mesec pozneje se je v svoji celici obesil. 

Castrovo hišo so leta 2013 porušili, a tudi prazno zemljišče so pri Google Maps zameglili.

castro

Kaj se je zgodilo z žrtvami?

Michelle Knight je napisala dve knjigi in sedaj kot motivacijska govornica potuje po svetu. Ustanovila je tudi dobrodelno fundacijo za zlorabljene ženske. Tri leta po begu, na točno isti dan, se je poročila. 

Amanda Berry se je posvetila iskanju pogrešanih oseb in hčerki, ki jo je rodila v hiši svojega ugrabitelja. 

Gina DeJesus je leta 2018 ustanovila neprofitno organizacijo za družine, ki pogrešajo svoje člane. "Rada bi pomagala ljudem, ker moja družina ni imela nič in ni dobila pomoči. Moji družini niso pomagali pri tiskanju letakov. To lahko mi naredimo namesto njih," je povedala. 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.