Magazin > Bizarno
12898 ogledov

Strašljiv razlog: Zato je to hišo Google Maps zameglil

ariel catro
V predmestju Clevelanda je stala hiša, ki je Google Maps ni pokazal.

Nekatere stavbe so na aplikaciji Google Maps zamegljene, med njimi je tudi ta hiša, ki je stala v čisto običajni ulici v Clevelandu. Razlog, zakaj je tako, je strašljiv. 

Ariel Castro | Avtor: Reuters Reuters
Gre za nekdanji dom Ariela Castra, ki je ugrabil tri ženske in jih skoraj deset let zadrževal in zlorabljal v svoji hiši. Michelle Knight, Gino DeJesus in Amando Berry je ugrabil med leti 2002 in 2004. Leta 2013 je Amandi uspelo nemogoče. Ušla je iz hiše groze in poklicala policijo. "Pomagajte. Sem Amanda Berry. Ugrabljena sem bila pred 10 leti. Tukaj sem. Svobodna sem," je povedala v pogovoru z reševalci. Policija je bila čez nekaj minut že pri Castru, ki je bil nato obsojen na dosmrtno ječo. En mesec pozneje se je v svoji celici obesil. 

Castrovo hišo so leta 2013 porušili, a tudi prazno zemljišče so pri Google Maps zameglili.

castro | Avtor:

Kaj se je zgodilo z žrtvami?

Michelle Knight je napisala dve knjigi in sedaj kot motivacijska govornica potuje po svetu. Ustanovila je tudi dobrodelno fundacijo za zlorabljene ženske. Tri leta po begu, na točno isti dan, se je poročila. 

Amanda Berry se je posvetila iskanju pogrešanih oseb in hčerki, ki jo je rodila v hiši svojega ugrabitelja. 

Gina DeJesus je leta 2018 ustanovila neprofitno organizacijo za družine, ki pogrešajo svoje člane. "Rada bi pomagala ljudem, ker moja družina ni imela nič in ni dobila pomoči. Moji družini niso pomagali pri tiskanju letakov. To lahko mi naredimo namesto njih," je povedala. 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.