Strela ubila očeta, nato še sina

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V ameriškem mestu Hammonton je strela pred nekaj tedni udarila 54-letnega Stephena Rooneyja in ga ubila. Enako se je pred 48 leti zgodilo njegovemu očetu.
Oglej si celoten članek

Možnosti, da strela udari dva člana iste družine, so neverjetne, pravijo znanstveniki. A natanko to se je zgodilo očetu in sinu iz ameriškega mesta Hammonton.

Štiriinpetdesetletni Stephen Rooney je v začetku julija stal na dvorišču sosedove hiše in prižgal cigaro, ko ga je nenadoma udarila strela. "Najprej je udarila drevo, nato pa se je električna energija prenesla na streho. Stephen je stal ravno sredi tega," je pojasnil sosed Funzi Digerolamo, čigar sina je zaradi močnega udarca strele vrglo v ograjo, a je preživel. Stephen pa je umrl pet dni za tem.

Le nekaj trenutkov pred udarcem se je Stephen še šalil, češ da ga strela ne more zadeti, saj je zadela že njegovega očeta. "Rekel je, da strela ne udari dveh članov ene družine, no, le malo zatem se je zgodilo natanko to," je povedala soseda Paula Weisbecker. Stephenovega očeta Georgea je strela ubila pred 48 leti, ko je bil Stephen star pet let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.