Magazin > Bizarno
14 ogledov

Strela ubila očeta, nato še sina

strela, nevihta Shutterstock
V ameriškem mestu Hammonton je strela pred nekaj tedni udarila 54-letnega Stephena Rooneyja in ga ubila. Enako se je pred 48 leti zgodilo njegovemu očetu.

Možnosti, da strela udari dva člana iste družine, so neverjetne, pravijo znanstveniki. A natanko to se je zgodilo očetu in sinu iz ameriškega mesta Hammonton.

Štiriinpetdesetletni Stephen Rooney je v začetku julija stal na dvorišču sosedove hiše in prižgal cigaro, ko ga je nenadoma udarila strela. "Najprej je udarila drevo, nato pa se je električna energija prenesla na streho. Stephen je stal ravno sredi tega," je pojasnil sosed Funzi Digerolamo, čigar sina je zaradi močnega udarca strele vrglo v ograjo, a je preživel. Stephen pa je umrl pet dni za tem.

Le nekaj trenutkov pred udarcem se je Stephen še šalil, češ da ga strela ne more zadeti, saj je zadela že njegovega očeta. "Rekel je, da strela ne udari dveh članov ene družine, no, le malo zatem se je zgodilo natanko to," je povedala soseda Paula Weisbecker. Stephenovega očeta Georgea je strela ubila pred 48 leti, ko je bil Stephen star pet let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.