Študija: Tako je najbolje končati zvezo

Foto: Profimedia
Ko zveza razpade, nikomur ni lahko, tudi tistemu ne, ki si je konca zveze želel. Obstaja pa način, kako partnerju olajšati situacijo.
Oglej si celoten članek

Razpad zveze je vedno boleč za obe strani. Da bi bilo čim manj solz, je pomembno, da tisti, ki želi zapustiti zvezo, pokaže sočutje in da je pri izboru besed previden. Osebe, ki ste jo nekoč ljubili in cenili, verjetno ne želite še dodatno prizadeti, kajne?

S to temo, kako partnerju na najboljši način sporočiti slabo novico, so se ukvarjali tudi raziskovalci z univerze Brigham Young University v zvezni državi Utah.

Stavek, ki se ga vsi bojijo …

Pravijo, da se je treba v zvezi stavku "Morava se pogovoriti“ izogibati, saj je znanilec slabih novic. Res je. Če partnerja ne želite po nepotrebnem prestrašiti, tega raje ne izustite. Raziskovalci pa pravijo, da je ravno ta stavek v situaciji, ko želite končati zvezo, zelo koristen, saj bo vaš partner takoj vedel, kaj se dogaja in se bo lahko na prihajajoči vihar vnaprej pripravil.

Študija je še pokazala, da bo za vse vpletene najmanj boleče, če partnerju takoj poveste, kaj se dogaja, in med pogovorom ne ovinkarite.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.