Magazin > Odnosi in prosti čas
2134 ogledov

Študija: Tako je najbolje končati zvezo

prepir
Ko zveza razpade, nikomur ni lahko, tudi tistemu ne, ki si je konca zveze želel. Obstaja pa način, kako partnerju olajšati situacijo.

Razpad zveze je vedno boleč za obe strani. Da bi bilo čim manj solz, je pomembno, da tisti, ki želi zapustiti zvezo, pokaže sočutje in da je pri izboru besed previden. Osebe, ki ste jo nekoč ljubili in cenili, verjetno ne želite še dodatno prizadeti, kajne?

S to temo, kako partnerju na najboljši način sporočiti slabo novico, so se ukvarjali tudi raziskovalci z univerze Brigham Young University v zvezni državi Utah.

Stavek, ki se ga vsi bojijo …

Pravijo, da se je treba v zvezi stavku "Morava se pogovoriti“ izogibati, saj je znanilec slabih novic. Res je. Če partnerja ne želite po nepotrebnem prestrašiti, tega raje ne izustite. Raziskovalci pa pravijo, da je ravno ta stavek v situaciji, ko želite končati zvezo, zelo koristen, saj bo vaš partner takoj vedel, kaj se dogaja in se bo lahko na prihajajoči vihar vnaprej pripravil.

Študija je še pokazala, da bo za vse vpletene najmanj boleče, če partnerju takoj poveste, kaj se dogaja, in med pogovorom ne ovinkarite.

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.