Superjunaki, ljubezen, pregovori in absurd

Foto: EPeKa
Foto: EPeKa
Znanstveno raziskovalno združenje za umetnost, kulturno-izobraževalne programe in tehnologijo EPeKa ob 19. uri v Vetrinjski dvorec vabi na otvoritev razstave originalnih stripovskih tabel akademskega slikarja in Prešernovega nagrajenca Kostje Gatnika.
Oglej si celoten članek

Stripi Kostje Gatnika, akademskega slikarja in Prešernovega nagrajenca, so izhajali v letih 1969-1973, zbrani pa so bili leta 1977 v kultni knjigi Magna purga - danes in nikoli več.

Ogledati si bo moč nekatera izmed del, ki so v sedemdesetih s svojo provokativnostjo in slogovno svežino razbila idejni krč slovenske stripovske scene ter odprla vrata alternaltivni, underground produkciji.

Gatnik je v slovenski prostor vpeljal stripe, ki so prinašali žanrske novosti in le-te v isti potezi spretno parodirali. Subvertiral je temeljne klišeje komercialnega stripa in ustvaril povsem avtorska dela, ki s svojim pronicljivim humorjem slikajo kritično in vedno aktualno podobo družbe, pa naj bo ta iz sedemdesetih let prejšnjega ali iz začetka 21. stoletja.

Vstop je prost!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.