Magazin > Film & Glasba & TV
174 ogledov

Superjunaki, ljubezen, pregovori in absurd

Superjunaki, ljubezen, pregovori in absurd EPeKa
Znanstveno raziskovalno združenje za umetnost, kulturno-izobraževalne programe in tehnologijo EPeKa ob 19. uri v Vetrinjski dvorec vabi na otvoritev razstave originalnih stripovskih tabel akademskega slikarja in Prešernovega nagrajenca Kostje Gatnika.

Stripi Kostje Gatnika, akademskega slikarja in Prešernovega nagrajenca, so izhajali v letih 1969-1973, zbrani pa so bili leta 1977 v kultni knjigi Magna purga - danes in nikoli več.

Ogledati si bo moč nekatera izmed del, ki so v sedemdesetih s svojo provokativnostjo in slogovno svežino razbila idejni krč slovenske stripovske scene ter odprla vrata alternaltivni, underground produkciji.

Gatnik je v slovenski prostor vpeljal stripe, ki so prinašali žanrske novosti in le-te v isti potezi spretno parodirali. Subvertiral je temeljne klišeje komercialnega stripa in ustvaril povsem avtorska dela, ki s svojim pronicljivim humorjem slikajo kritično in vedno aktualno podobo družbe, pa naj bo ta iz sedemdesetih let prejšnjega ali iz začetka 21. stoletja.

Vstop je prost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.