Svizec Phil napovedal pomlad

Foto: Žurnal24 Phil je napovedal, da bo zima kratka. (Foto: Reuters)
Legendarni svizec Phil iz Punxsutawneyja v Pensilvaniji je prilezel iz brloga, pogledal naokrog in napovedal zgodnjo pomlad.
Oglej si celoten članek

Svizec menda ni videl svoje sence in zaradi tega je napovedal, da bo zima kratka. Tradicija napovedovanja trajanja zime s pomočjo kosmatinca Phila sega v leto 1887 in Svižčev klub iz Punxsutawneyja je sporočil, da je od takrat v 98 primerih videl svojo senco, kar naj bi pomenilo, da bo zima dolga. Kratko zimo pa je napovedal v 16 primerih, ko je zaman iskal svojo senco.

Trajanje zime seveda napovedo člani kluba, saj je žival praktično slepa. Podobno delajo zadnjih 30 let tudi v New Yorku, kjer za napoved trajanja zime uporabijo svizca po imenu Staten Island Chuck. Tudi ta je danes na otoku Staten Island napovedal kratko zimo. Prebivalci srednjega zahoda in severovzhoda ZDA so bili napovedi kljub vsemu veseli, saj jim snežna neurja letos že pošteno presedajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.