Magazin > Bizarno
19 ogledov

Svizec Phil napovedal pomlad

Phil je napovedal, da bo zima kratka. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Legendarni svizec Phil iz Punxsutawneyja v Pensilvaniji je prilezel iz brloga, pogledal naokrog in napovedal zgodnjo pomlad.

Svizec menda ni videl svoje sence in zaradi tega je napovedal, da bo zima kratka. Tradicija napovedovanja trajanja zime s pomočjo kosmatinca Phila sega v leto 1887 in Svižčev klub iz Punxsutawneyja je sporočil, da je od takrat v 98 primerih videl svojo senco, kar naj bi pomenilo, da bo zima dolga. Kratko zimo pa je napovedal v 16 primerih, ko je zaman iskal svojo senco.

Trajanje zime seveda napovedo člani kluba, saj je žival praktično slepa. Podobno delajo zadnjih 30 let tudi v New Yorku, kjer za napoved trajanja zime uporabijo svizca po imenu Staten Island Chuck. Tudi ta je danes na otoku Staten Island napovedal kratko zimo. Prebivalci srednjega zahoda in severovzhoda ZDA so bili napovedi kljub vsemu veseli, saj jim snežna neurja letos že pošteno presedajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.