Ta ocvrt krompirček stane 170 evrov, nanj pa se čaka 10 tednov!

Foto: Spar
Foto: Spar
Če ne veste, kam z denarjem …
Oglej si celoten članek

Slavna newyorška restavracija Serendipity3 že drži rekord za najdražji burger (250 evrov) in sladoled (850 evrov), sedaj pa je prestižni gurmanski ekipi dodala še ocvrt krompirček. 

Z julijem namreč strežejo najdražji ocvrt krompirček na svetu, ki ga pripravljajo iz krompirja Chipperbec, porcija pa stane skoraj 170 evrov. Krompirček blanširajo v kisu in šampanjcu Dom Perignon, nato ga kar dvakrat ocvrejo v čisti gosji maščobi. Ko je pečen, ga potresejo z užitnim zlatom in začinijo s tartufovo soljo ter oljem iz tartufov. Postrežejo pa ga na kristalnem krožniku z orhidejo, tanko narezanimi tartufi in omako Mornay, ki je prav tako obogatena s tartufi.

"Tartufi so tukaj glavna zvezda," je jed opisal glavni kuhar Frederick Schoen-Kiewert, čakalna vrsta za prestižni krompirček pa je kar 10 tednov. Bi si ga privoščili?

Foto: Instagram Bizarno  

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:25 11. September 2021.

    brez zlata ne gre..in potem se lahko pobagaš , da is tolk dober da še zlato sreješ.. a veste za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.