Magazin > Bizarno
1938 ogledov

Ta ocvrt krompirček stane 170 evrov, nanj pa se čaka 10 tednov!

Spar, krompir Spar
Če ne veste, kam z denarjem …

Slavna newyorška restavracija Serendipity3 že drži rekord za najdražji burger (250 evrov) in sladoled (850 evrov), sedaj pa je prestižni gurmanski ekipi dodala še ocvrt krompirček. 

Z julijem namreč strežejo najdražji ocvrt krompirček na svetu, ki ga pripravljajo iz krompirja Chipperbec, porcija pa stane skoraj 170 evrov. Krompirček blanširajo v kisu in šampanjcu Dom Perignon, nato ga kar dvakrat ocvrejo v čisti gosji maščobi. Ko je pečen, ga potresejo z užitnim zlatom in začinijo s tartufovo soljo ter oljem iz tartufov. Postrežejo pa ga na kristalnem krožniku z orhidejo, tanko narezanimi tartufi in omako Mornay, ki je prav tako obogatena s tartufi.

"Tartufi so tukaj glavna zvezda," je jed opisal glavni kuhar Frederick Schoen-Kiewert, čakalna vrsta za prestižni krompirček pa je kar 10 tednov. Bi si ga privoščili?

Bizarno | Avtor: Instagram Instagram
 

 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:25 11.september 2021.

    brez zlata ne gre..in potem se lahko pobagaš , da is tolk dober da še zlato sreješ.. a veste za kaj bi jest dal 17' dpčarjev, da mi dokažejo da so vse setavine čist naravne. ne bio, ne eko, naravne.. ...prikaži več prst nič okužena, kontaminirano, seme nič GSO in obdelano z pesticidi in prepparati, živali krmljene z naravno grano, postopki predelave brez dodatkov , in kuhano v posodah iz litega železa, brez teflona , še pribor naravane. bi ratalo ? pa da vidim preseratorje iz amerike .

Sorodne novice