Ta recept je iz prvoaprilske šale prerasel v enega najbolj priljubljenih

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Piščanec pečen v … lubenici.
Oglej si celoten članek

Tako je, čeprav se sliši nadvse neobičajno, se je recept, ki ga je kot prvoaprilsko šalo objavil New York Times, izkazal za pravo kulinarično uspešnico. Gre namreč za piščanca, ki ga spečete v izdolbeni lubenici. Recept, ki si ga je na Youtubu ogledalo že več kot milijon ljudi, je preizkusila tudi kulinarična entuziastka in spletna vplivnica Emmy made in Japan in potrdila, da tako sočnega piščanca še ni jedla. Pravi, da je meso mehko, da med pečenjem zelo lepo diši, okusa po lubenici pa ni zaznati.

Emmy je piščanca pripravila tako, da je veliki lubenici (7 kg) odrezala dno, da se na pekaču ne premika, jo izdolbla in vanjo položila začinjenega piščanca (2,5 kg). Začinila ga je s soljo, poprom, sojino omako, limono in kitajsko mešanico petih začimb (klinčki, zvezdasti janež, sečuanski poper, cimet in koromač) ter ga položila v lubenico, jo pokrila in zapela z lesenimi palčkami za žar. 

Na temperaturi 200 stopinj ga je pekla 2 uri in nato še slabe tri ure na 150 stopinj. Po petih urah je iz pečice prišlo nekaj, kar je dišalo po buči in ni imelo več oblike lubenice, a ko jo je odprla, je zagledala popolnega sočnega piščanca. Omako za meso je naredila s sokom, ki je ostal v lubenici in maslom.

Celoten postopek si oglejte v videu. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.