Magazin > Odnosi in prosti čas
10417 ogledov

Ta recept je iz prvoaprilske šale prerasel v enega najbolj priljubljenih

Piščanec v lubenici Instagram
Piščanec pečen v … lubenici.

Tako je, čeprav se sliši nadvse neobičajno, se je recept, ki ga je kot prvoaprilsko šalo objavil New York Times, izkazal za pravo kulinarično uspešnico. Gre namreč za piščanca, ki ga spečete v izdolbeni lubenici. Recept, ki si ga je na Youtubu ogledalo že več kot milijon ljudi, je preizkusila tudi kulinarična entuziastka in spletna vplivnica Emmy made in Japan in potrdila, da tako sočnega piščanca še ni jedla. Pravi, da je meso mehko, da med pečenjem zelo lepo diši, okusa po lubenici pa ni zaznati.

Emmy je piščanca pripravila tako, da je veliki lubenici (7 kg) odrezala dno, da se na pekaču ne premika, jo izdolbla in vanjo položila začinjenega piščanca (2,5 kg). Začinila ga je s soljo, poprom, sojino omako, limono in kitajsko mešanico petih začimb (klinčki, zvezdasti janež, sečuanski poper, cimet in koromač) ter ga položila v lubenico, jo pokrila in zapela z lesenimi palčkami za žar. 

Na temperaturi 200 stopinj ga je pekla 2 uri in nato še slabe tri ure na 150 stopinj. Po petih urah je iz pečice prišlo nekaj, kar je dišalo po buči in ni imelo več oblike lubenice, a ko jo je odprla, je zagledala popolnega sočnega piščanca. Omako za meso je naredila s sokom, ki je ostal v lubenici in maslom.

Celoten postopek si oglejte v videu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice