Magazin > Odnosi in prosti čas
9576 ogledov

Super enostavno in ljubko: Ta recept za palačinke je pravi spletni hit

palačinke Shutterstock
Med karanteno so se domislili simpatičnega recepta za peko palačink …

Bananin kruh, testenine iz ene posode, penasta kava … Tik Tok in Instagram vsako sezono preplavi kakšen preprost in okusen recept, ki ga preizkusijo prav vsi! Največji čar teh receptov pa je, da so super fotogenični, kar pripomore k temu, da hitro preplavijo splet.

Najnovejši hit so tako mini palačinke, ki se jim reče palačinka kosmiči in so pravi karantenski hit. Recept je povsem enak tistemu za običajne palačinke, le priprava je drugačna in masa malce bolj gosta (več moke), a menda še bolj enostavna. Maso za palačinke namreč vlijete v plastično vrečko, ki ji spodaj prirežete majhno luknjo, skozi katero nato na razgreto in z maslom premazano ponev nakapate majhne palačinke, ki jih zapečete z obeh strani. Najlažje jih obrnete z vilico (video spodaj). 

Mini palačinke lahko postrežete s svežim sadjem, nutelo, marmelado ali pa jih postrežete kot kosmiče. Menda so tudi odlične in ne le fotogenične!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madhvi Arora (@madhviarorra)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja (@cook.bake.shoot)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice