Uporabno
5436 ogledov

Špargljeva omaka z rumenjaki, ki je ne boste pozabili

Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov
Tokrat smo pomislili na tiste, ki ne marate mesnih jedi ...

Jedilnike pišemo v sklopu projekta Eurospin in Žurnal24.si "Mesec pametnih obrokov", ki mu lahko sledite TUKAJ

Tudi danes si bomo za zajtrk privoščili žitne ploščice iz Eurospina, tokrat smo se odločili za ploščice TRE MULINI z dodanimi vitamini in minerali. Sinova imata najraje čokoladne, hčerkica pa sadne. Čokoladne ploščice imajo 4,6 grama vlaknin na 100 gramov izdelka in 7,4 grame beljakovin. Sadne pa 4,2 grama vlaknin in 7,5 grama beljakovin na 100 gramov izdelka. Ob žitni ploščici prija skodelica mleka polnega okusa Land

Mesec pametnih obrokov | Avtor: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Za kosilo omaka z jajci in šparglji

Za kosilo bomo jedli znova nagrajene špagete BRONZO TRE MULINI, tokrat z zelenjavno-jajčno-sirno omako.

Za pripravo okusne jedi za pet oseb potrebujete:  

- 500 gramov špagetov BRONZO TRE MULINI;  
- 300 gramov špargljev;
- eno bučko;
- 60 gramov naribanega ovčjega sira Pecorino (Pascoli Italiani);  
- 30 gramov narbanega sira Grana Padano (Pascoli Italiani) - če ga nimate doma, dodajte 30 gramov pecorina;  
- 4 rumenjake;  
- sol;  
- poper;  
- vodo.

Zelo pomembno je tudi kuhanje testenin, pravi postopek lahko preberete v spodnjem prispevku.

Testenine Navodila Magazin Tako pravilno skuhamo testenine "al dente"

Za omako v eni posodici z metlico zmešajte večino sira, rumenjake, sol, poper in 50 mililitrov vode. V ponvi na malce oljčnega olja popražite narezane šparglje in narezano bučko, ki jih po dveh minutah zalijete z malce jušne osnove. Zelenjava naj bo kuhana "al dente", zato jo med pripravo večkrat poskusite in po okusu solite.

Ko so špageti kuhani, jih precedite in postavite v stekleno skledo, kjer jim vmešate zelenjavo. V testenine nato hitro vmešajte tudi jajčno zmes, mešajte jo kar nekaj časa, da se omaka lepo razporedi. Pripravljeno jed takoj postavite na krožnike in potresite s preostalim sirom.  

Mesec pametnih obrokov | Avtor: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Za malico si privoščite smuti iz svežega sadja v Europsinu, sadje lahko le narežete in preprosto ponudite otrokom. Danes si lahko privoščite tudi banane, ki so dober vir vitamina B6 in kalija, pa tudi vitamina C, mangana, magnezija in nekaterih drugih vitaminov iz skupine vitaminov B kompleksa.

V soboto 24. aprila bodo sicer v Eurospinu v akciji odlična jabolka JONAGOLD. Za kilogram boste odšteli 0,89 evra. Spremljajte akcije TUKAJ

Mesec pametnih obrokov | Avtor: Anže Petkovšek Mesec pametnih obrokov Anže Petkovšek

Večerja z avokadom

Avokado je pri nas zelo priljubljen. Dodajamo ga na testenine, z njim pripravljamo namaze, maske za obraz, dodajamo ga celo v solate in na sendviče. Tokrat smo si ga provoščili na zelenjavno obloženih kruhkih skupaj s Fiocchi di latte Land

Mesec pametnih obrokov | Avtor: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Znamka Land bo navdušila vse, ki obožujejo mleko in mlečne izdelke. "Svežina in čudovit mlečni okus v vseh oblikah: linija izdelkov Land zajema sire, jogurte in številne druge mlečne izdelke. Med siri najdete klasični kremni namaz, rikoto in nežen zrnati sir, na voljo pa so tudi številni jogurti: klasični ali lahki, pripravljeni z obilo svežega sadja, pa tudi tekoči jogurti," opisujejo pri Eurospinu. 

V liniji izdelkov LAND ne spreglejte tudi smetane in bešamela, ki s svojim kremnim okusom obogatita vse vaše recepte.

V tednu od 22. do 28. aprila bodo v Eurospinu v akciji Fettine al Chedar LAND (listični topljenega sira čedar), za paket boste v tem tednu odšteli 0,89 evra. 

Sledite tedenskim akcijam v Europsipinu TUKAJ in prihranite.