Magazin > Odnosi in prosti čas
1141 ogledov

Popolna božična gos po receptu Gordona Ramsaya

Gos Profimedia
Da bodo vaši prazniki resnično slastni s popolno zapečeno božično gosjo ...

SESTAVINE: 

- 4 do 5, 5 kg težka sveža gos 
- 4 limone
- 3 limete
- 1 žlička kitajske mešanice začimb v prahu (zvezdnati janež, nageljnove žbice, cimet, sečuanski poper, semena koromača)
- majhna pest vejic peteršilja, timijana in žajblja 
- olivno olje
- 3 čajne žličke medu

1. KORAK
Izračunajte čas pečenja. Najprej pecite 10 minut pri 240° C  / ventilator pečica 220° C , nato znižajte na 190° C  / ventilatorska pečica  170° C  in pecite 20 minut na kg za srednje zapečeno gos, 32 minut na kg za dobro zapečeno, plus 30 minut počitka.

2. KORAK
Če je gos očiščena, potem sprostite vrvico in malo izvlecite noge ter krila - to ji pomaga, da se lepše speče.

3. KORAK
Preverite notranjost ptice in odstranite drobovje ali blazinice maščobe. S konico ostrega noža rahlo zarežite v kožo na prsih in nogah. To pomaga, da se maščoba med pečenjem hitreje spusti.

4. KORAK
Nastrgajte lupinico štirih limon in treh limet. Zmešajte z 2 žličkama fine morske soli, 1 žličko kitajske začimbne mešanice in poprom po okusu.

5. KORAK
Vdolbino gosi obilno začinite s soljo, nato mešanico citrusov in začimb dobro vtrite v kožo in notranjost gosi. 

6. KORAK
Stisnjeno sadje in majhno pest peteršilja, timijana in žajblja nadevajte v gos in pustite počivati najmanj 15 minut. To lahko storite do en dan pred peko in jo shranite v hladilnik.

7. KORAK
Pečico segrejte na 240° C  / ventilatorsko pečico 220° C .

8. KORAK
Če želite, da ima gos lepo zlato zapečeno kožo, jo v večji ponvi (ali debelem pekaču) zapecite z nekaj žlicami olivnega olja. Ptico primite za noge in jo pritisnite na prsi, da se zapeče.

9. KORAK
Ko se zapeče, jo položitev pekač. Pokapajte s tremi žlicami bistrega medu in potresete z 1 žlico timijanovih listov.

10. KORAK
Pecite jo na zgoraj zapisani temperaturi, nato ogrevanje po desetih minutah zmanjšajte na 190 ° C / ventilacijska pečica 170 ° C. Gos pokrijte s folijo, če se zdi, da se bo preveč zapekla.

11. KORAK
Vsakih 30 minut gos prelijte s sokovi iz ponve, ob koncu to maščobo skozi sito prelijte v veliko skledo. Dobili boste vsaj liter slastne maščobe - prihranite to za krompir in drugo zelenjavo.

12. KORAK
Po koncu pečenja jo pustite počivati ​​vsaj 30 minut, pokrito s folijo. Tako bo gos vlažna in jo bo veliko lažje rezati.

Komentarjev 1
  • liranoc 08:37 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

Sorodne novice