Magazin > Odnosi in prosti čas
12357 ogledov

Slastni božični piškoti po receptu slavne Nigelle Lawson

piškoti Shutterstock
Preprost recept, ki obljublja nepozabne grižljaje …

Prazniki so pred vrati in zagotovo je to tudi čas, ko ga posvetimo tudi peki prazničnih sladic, mednje seveda sodiljo božični piškoti. Receptov je nešteto, a s tem enostavnim, a božanskim receptom za čokoladne piškote slavne televizijske kuharice Nigelle Lawson boste pričarali pravo praznično vzdušje. 

Za testo potrebujete: 250 gramov masla, 150 gramov sladkorja v prahu, 40 gramov kakava v prahu, 300 gramov bele moke, polovico čajne žličke jedilne sode in 1 čajno žličko pecilnega praška.

Za preliv in dekoracijo potrebujete: 2 jedilni žlice kakava v prahu, 175 gramov sladkorja v prahu, 60 mililitrov vrele vode, 1 čajno žličko ekstrakta vanilije in okrasne perlice. 

Maslo, ki ga pred tem pustite na sobni temperaturi zmešate z sladkorjem in kakavom v prahu, moko in sodo ter pecilnim praškom. Nastane testo, ki ga oblikujete v kroglice (približno 24) in položite na peki papir. Piškote v ventilacijski pečici pečete 15 minut na 170 stopinj, nato pa jih pustite 15 minut počivati.

Preliva se lotite tako, da kakav in sladkor v prahu prelijete z vrelo vodo in dodate vanilijo. S tem prelivom okrasite piškote in jih posujete z izbrano dekoracijo. Za natančna navodila si poglejte video … 

Komentarjev 1
  • cioreapor 17:53 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice