Tabujeva (z)godba

Foto: Špela Mohorič Tabu Foto: Špela Mohorič Tabu Foto: Špela Mohorič Tabu Foto: Špela Mohorič Tabu Foto: Špela Mohorič Tabu Foto: Špela Mohorič Tabu Foto: Špela Mohorič Tabu Foto: Špela Mohorič Tabu Foto: Špela Mohorič Tabu
Tabu: Odprto! 15 let skozi 18 skladb, ki odkrivajo skupino Tabu.
Oglej si celoten članek

Minuli petek je skupina Tabu v razprodani dvorani SiTi Teatra BTC premierno predstavila glasbeno-gledališki projekt Tabu: Odprto!, ki ga zasedba opisuje kot avtobiografski muzikal, v katerem lahko gledalci-poslušalci dobijo "odgovore na vprašanja, ki nam jih vedno postavljajo".

Glasbeno predstavo, v kateri se tabujevci prek 18 večinoma vsem znanih hitov sprehodijo skozi 15 let delovanja, vmes pa pokramljajo o dobrih starih in novih časih, je režiral Marko Vezovišek, ki se je z zgodovino skupine prek intervjujev z njenimi člani spoznaval približno dve leti. "V opusu vsakega benda se da poiskati kakšno zgodbo in poiskal sem jo v njih samih," je o navdihu za scenarij povedal Vezovišek, ki je med drugim soustvaril tudi uspešnici Lepo je biti Mozart in Od tišine do glasbe, v tej predstavi pa znova sledil principu glasbe in gledališke igre ter poleg končnega izdelka prišel do ugotovitve, da je s tabujevci "lepo biti srce, ni pa preprosto".

Od Nine do Tine

Čeprav bi se tabujevci glede na svojo priljubljenost lahko odprli tudi v večji dvorani, so namenoma izbrali SiTi Teater, saj se je prav v tem gledališču v BTC pred osmimi leti prelomil Tabu s pevko Nino Vodopivec, potem ko je ta ostala brez glasu.

In kot so se tabujevci po sedmih letih sodelovanja z Nino, ki se ga nostalgično spominjajo tudi v predstavi, morali odločiti o prihodnosti skupine, tako so se po osmih letih dela s pevko Tino Marinšek morali sporazumeti o tem, kaj naj naredijo ob 15. obletnici. In so se, rezultat pa je glasbena zgodba, ki bo po ljubljanski uverturi in junijskem Dnevu 202 zaživela tudi v drugih krajih po Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.