Magazin > Film & Glasba & TV
46 ogledov

Tabujeva (z)godba

Tabu
1/9
Špela Mohorič
Tabu: Odprto! 15 let skozi 18 skladb, ki odkrivajo skupino Tabu.

Minuli petek je skupina Tabu v razprodani dvorani SiTi Teatra BTC premierno predstavila glasbeno-gledališki projekt Tabu: Odprto!, ki ga zasedba opisuje kot avtobiografski muzikal, v katerem lahko gledalci-poslušalci dobijo "odgovore na vprašanja, ki nam jih vedno postavljajo".

Glasbeno predstavo, v kateri se tabujevci prek 18 večinoma vsem znanih hitov sprehodijo skozi 15 let delovanja, vmes pa pokramljajo o dobrih starih in novih časih, je režiral Marko Vezovišek, ki se je z zgodovino skupine prek intervjujev z njenimi člani spoznaval približno dve leti. "V opusu vsakega benda se da poiskati kakšno zgodbo in poiskal sem jo v njih samih," je o navdihu za scenarij povedal Vezovišek, ki je med drugim soustvaril tudi uspešnici Lepo je biti Mozart in Od tišine do glasbe, v tej predstavi pa znova sledil principu glasbe in gledališke igre ter poleg končnega izdelka prišel do ugotovitve, da je s tabujevci "lepo biti srce, ni pa preprosto".

Od Nine do Tine

Čeprav bi se tabujevci glede na svojo priljubljenost lahko odprli tudi v večji dvorani, so namenoma izbrali SiTi Teater, saj se je prav v tem gledališču v BTC pred osmimi leti prelomil Tabu s pevko Nino Vodopivec, potem ko je ta ostala brez glasu.

In kot so se tabujevci po sedmih letih sodelovanja z Nino, ki se ga nostalgično spominjajo tudi v predstavi, morali odločiti o prihodnosti skupine, tako so se po osmih letih dela s pevko Tino Marinšek morali sporazumeti o tem, kaj naj naredijo ob 15. obletnici. In so se, rezultat pa je glasbena zgodba, ki bo po ljubljanski uverturi in junijskem Dnevu 202 zaživela tudi v drugih krajih po Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.