Tako bo avokadov namaz manj kaloričen

Foto: Profimedia
Ljubimo kruhke z avokadovim namazom, sploh za zajtrk. So zdravi, a na žalost tudi precej kalorični.
Oglej si celoten članek

Avokado spada med superživila, ki niso le slastna, ampak tudi zdrava. Ta sadež vsebuje veliko vitamina A, B, C, E in K in tudi baker, železo, fosfor, magnezij in kalij. Je tudi bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, ki znižujejo verjetnost za nastanek srčno-žilnih bolezni in uravnavajo raven holesterola v krvi. Antioksidanti pa upočasnjujejo proces staranja in nas ščitijo pred prostimi radikali in okoljskimi vplivi.

Avokado pa vsebuje tudi veliko kalorij – 250 gramov vsebuje približno 400 kalorij. Če se avokadovemu namazu, ki se odlično poda k toplemu kruhku, kljub temu ne želite odpovedati, imamo rešitev. V avokadovo zmes vmešajte grah ali skuto.

Kruhek, ki ste ga premazali le z avokadovim namazom (80 gramov), vsebuje približno 164 kalorij, kruhek, z namazom, ki poleg avokada vsebuje tudi grah (30 gramov avokada, 40 gramov graha) pa le 86.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.