Tako boste zaužili vsaj 100 kalorij manj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Se odvečnih kilogramov nikakor ne morete znebiti? Predstavljamo vam nekaj trikov, s katerimi boste zaužili manj kalorij, in to brez stradanja!
Oglej si celoten članek

1. Olje po ponvi razpršite
Olje ponavadi zlijemo na ponev, kar je velika napaka. Razpršite ga in s čopičem enakomerno porazdelite po posodi. Za pečenje je dovolj že čajna žlička olja.

2. Uporabite opekač
Namig za tiste, ki obožujejo kruhove kocke. Ne pecite jih v ponvi, ampak jih pripravite s pomočjo opekača.

3. Zobotrebec
Bi rada izgubili nekaj kilogramov, a se kranjski klobasi ne želite odpovedati? Klobaso položite v suho ponev, počakajte nekaj trenutkov, nato v klobaso z zobotrebcem naredite nekaj lukenj. Pri segrevanju bo izstopilo toliko dodatne maščobe, da v ponvi ne boste potrebovali olja ali masla.

4. Mineralna voda in jajce
Jajca prihodnjič specite s pomočjo mineralne vode. V ponev vlijte dve jedilni žlice vode, počakajte, da zavre, nato pa ji dodajte jajca in specite. Manj kalorično, enako slastno …

5. Pogosteje uporabite pečico
Tisti, ki bi radi shujšali, bi morali pogosteje prižgati pečico, v kateri si lahko živila pripravite z manj olja. Ribe, pečen krompirček, pleskavice … Vse to lahko daste v pečico. S čopičem hrano prej premažite z nekaj olja.

6. Mleko
Sto mililitrov smetane ima 310 kalorij, mleko (3,5 odstotkov maščobe) pa le 50. Dobra novica: Ni vam treba slepo slediti receptom - polovico smetane lahko namreč brez skrbi zamenjate z mlekom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.