Magazin > Lepota & telo
50 ogledov

Tako boste zaužili vsaj 100 kalorij manj

kuhanje, priprava, jedi, kuhinja, par Žurnal24 main
Se odvečnih kilogramov nikakor ne morete znebiti? Predstavljamo vam nekaj trikov, s katerimi boste zaužili manj kalorij, in to brez stradanja!

1. Olje po ponvi razpršite
Olje ponavadi zlijemo na ponev, kar je velika napaka. Razpršite ga in s čopičem enakomerno porazdelite po posodi. Za pečenje je dovolj že čajna žlička olja.

2. Uporabite opekač
Namig za tiste, ki obožujejo kruhove kocke. Ne pecite jih v ponvi, ampak jih pripravite s pomočjo opekača.

3. Zobotrebec
Bi rada izgubili nekaj kilogramov, a se kranjski klobasi ne želite odpovedati? Klobaso položite v suho ponev, počakajte nekaj trenutkov, nato v klobaso z zobotrebcem naredite nekaj lukenj. Pri segrevanju bo izstopilo toliko dodatne maščobe, da v ponvi ne boste potrebovali olja ali masla.

4. Mineralna voda in jajce
Jajca prihodnjič specite s pomočjo mineralne vode. V ponev vlijte dve jedilni žlice vode, počakajte, da zavre, nato pa ji dodajte jajca in specite. Manj kalorično, enako slastno …

5. Pogosteje uporabite pečico
Tisti, ki bi radi shujšali, bi morali pogosteje prižgati pečico, v kateri si lahko živila pripravite z manj olja. Ribe, pečen krompirček, pleskavice … Vse to lahko daste v pečico. S čopičem hrano prej premažite z nekaj olja.

6. Mleko
Sto mililitrov smetane ima 310 kalorij, mleko (3,5 odstotkov maščobe) pa le 50. Dobra novica: Ni vam treba slepo slediti receptom - polovico smetane lahko namreč brez skrbi zamenjate z mlekom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.