Tako je Kate Middleton kaznovala BBC

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaradi dokumentarnega filma o odnosu monarhije z mediji počilo.
Oglej si celoten članek

Vojvodinja Kate bo vodila dobrodelni božični koncert, ki bi ga moral predvajati BBC, a je kraljeva družina odločila, da gredo pravice za prenos televizijskemu kanalu ITV.

Tako se je monarhija maščevala BBC-ju, ker je v ponedeljek objavil dokumentarni film The Princes and the Press, v katerem namigujejo, da imajo člani kraljeve družine z mediji dogovor glede objav in da so dvorjani medijem predajali neprijetne informacije o Meghan Markle. V filmu je nastopil celo Meghanin odvetnik, ki je zatrdil, da zagotovo ne drži, da je Meghan težavna.

"Dogovor z Windsorji govori o tem, da živijo v palači in dobivajo nekaj davkoplačevalskega denarja, v zameno, če jim omogočijo dostop in konstanten pritok zgodbic in fotografij, pa dobijo pozitivne objave,“ je povedal voditelj. 

"Velika zmaga za ITV. Gre za nov format – člani kraljeve družine televizijskega koncerta še niso vodili. Večina programa o kraljevi družini kot javna televizija predvaja BBC, sedaj pa je videti, da bodo v prihodnje bolj sodelovali z ITV,“ je Sun povedal vir. 

Kraljeva družina je objavila izjavo za javnost, v kateri so zapisali, da so razočarani, da je BBC objavil obtožbe o odhodu zakoncev Sussex, žalosti pa jih tudi, da so se odločili za objavo "pretiranih in neutemeljenih trditev". Palača je že prej zagrozila, da bo prekinila sodelovanje z BBC, ker si dokumentarnega filma niso smeli ogledati pred objavo. V filmu so sicer objavili njihovo izjavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.