Tako pravilno zamrznete sezonsko sadje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sezona jagodičevja in sezonskega sadja se že počasi izteka in če želite v zdravih sadežih uživati tudi pozimi, jih le zamrznite.
Oglej si celoten članek

Sadeži bodo ohranili vse zdrave hranilne sestavine, če jih boste zamrznili v 48 urah od nabiranja. Pri tem upoštevajte spodnja navodila:

  • Jagodičevje operite v hladni vodi, sezonsko sadje, kot so melone, hruške in breskve, olupite in narežite na manjše koščke.
  • Na pladenj ali v nizko posodo sadeže ali koščke sadja razporedite enega zraven drugega. Pomembno je, da je sadje razporejeno le v eni plasti, saj se tako med seboj ne bo sprijelo ali potlačilo. Tako pripravljeno sadje za nekaj ur skupaj s pladnjem ali posodo postavite v zamrzovalnik.
  • Ko se sadje strdi je pripravljeno za pakiranje v vrečke. Količino določite sami, pri tem pa imejte v mislih recepte, za katere boste sadje uporabili – bodo to pite, torte ali napitki? Najbolje je, če boste naredili več manjših paketkov.
  • Preden vrečko zaprete, poskušajte iz nje iztisniti čim več zraka. Mehkejše sadje, kot so maline, jagode in borovnice, polagajte na vrh, da jih ne boste zmečkali.

Tako zamrznjeno sadje je zdravo in vedno pri roki, pazite le na rok uporabe. Gozne sadeže, limono in bučo lahko v zamrzovalniku hranite do deset mesecev, jabolka, hruške, breskve, jagode, fige, slive in grozdje pa do enega leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.