Tako vam bosta goska in rdeče zelje uspela

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V času martinovanja je skoraj nujno, da se na domači mizi v znajde pečena goska in rdeče zelje. S spodnjim receptom boste pripravili vrhunsko pojedino.
Oglej si celoten članek

Glavni del martinove pojedine je vsekakor pečena raca, a če vam ta ni všeč, lahko kot alternativo izberete tudi gos ali purana.

Nato v notranjost damo neolupljeno jabolko, meso pa namažemo z maščobo, ga pokrijemo z aluminijasto folijo in ga pečemo približno eno uro. Pečeno meso odkrijemo, mu odstranimo odvečno maščobo in ga prelijemo z lastnim sokom. Pečemo približno eno uro (oz. dokler se meso ne zmehča).Med peko meso še večkrat prelijemo s sokom, po potrebi pa dodamo malo juhe ali vode, da pečenka ostane sočna. Gosi imajo lahko preveč maščobe, zato jim predhodno odstranimo kožo in vso maščobo, jo zrežemo na kocke ter stopimo, nato pa s to maščobo premažemo meso. Ko je meso pečeno, odstranemo jabolko, ga narežemo na kose ter ga prelijemo s precejeno omako, ki je nastala med peko.

Za dušeno rdeče zelje najprej dobro premešamo in pretlačimo rdeče zelje, jabolka, kumino, sol, poper in limonin sok. Pustimo stati približno eno uro.V vroči masti karameliziramo sladkor. Dodamo sesekljano čebulo in jo na hitro popražimo. Zalijemo s kisom in dodamo marinirano zelje. Premešamo. Zalijemo z vodo in dušimo.Na koncu zalijemo z rdečim vinom. Po potrebi še nekaj časa dušimo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.