Tako žalostna je bila smrt velike legende

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Prvi večer, ki ga je preživela sama, je bil tudi njen zadnji."
Oglej si celoten članek

Foto: Profimedia jane birkin Ta teden je svet pretresla vest, da je v 77. letu umrla britansko-francoska pevka, igralka in aktivistka Jane Birkin.

Sedaj sta se oglasili zvezdničini hčerki, Charlotte Gainsbourg in Lou Doillon, in razkrili, da je bila Jane v času smrti sama. "Prvi večer, ki ga je preživela sama, je bil tudi njen zadnji. Tako se je odločila," sta zapisali v sporočilu za javnost, v katerem sta še razkrili: "Septembra 2021 jo je zadela kap in od takrat dalje je bila noč in dan obdana z družino in čudovitimi negovalci."

Igralka pa je v soboto izrazila željo, da bi rada sama preživela večer v svojem stanovanju v Parizu. Kot se je izkazalo, je bila to njena zadnja želja ...

Tik pred smrtjo se je Birkin opogumila in se lotila vaj za noge. Kot sta povedali hčerki, so bile vaje tako uspešne, da je lahko prvič po kapi spet hodila. Veselje žal ni dolgo trajalo. Njene posmrtne ostanke so negovalci našli 16. julija. Umrla je naravne smrti.

Jane je leta 1998 prejela diagnozo, da ima levkemijo. Sledil je silovit boj z boleznijo in njenimi hudimi posledicami. Leta 2021 pa jo je zadela še kap, od katere si ni več opomogla. 

Pevka je zaslovela leta 1969 s pesmijo "Je t'aime ... mon non plus", ki jo je posnela s svojim takratnim partnerjem Sergom Gainsbourgom, ki je leta 1990, leto pred smrtjo, izdal še svoj zadnji album. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.