Magazin > VIP
6135 ogledov

Tako žalostna je bila smrt velike legende

jane birkin Profimedia
"Prvi večer, ki ga je preživela sama, je bil tudi njen zadnji."

jane birkin | Avtor: Profimedia Profimedia
Ta teden je svet pretresla vest, da je v 77. letu umrla britansko-francoska pevka, igralka in aktivistka Jane Birkin.

Sedaj sta se oglasili zvezdničini hčerki, Charlotte Gainsbourg in Lou Doillon, in razkrili, da je bila Jane v času smrti sama. "Prvi večer, ki ga je preživela sama, je bil tudi njen zadnji. Tako se je odločila," sta zapisali v sporočilu za javnost, v katerem sta še razkrili: "Septembra 2021 jo je zadela kap in od takrat dalje je bila noč in dan obdana z družino in čudovitimi negovalci."

Igralka pa je v soboto izrazila željo, da bi rada sama preživela večer v svojem stanovanju v Parizu. Kot se je izkazalo, je bila to njena zadnja želja ...

Tik pred smrtjo se je Birkin opogumila in se lotila vaj za noge. Kot sta povedali hčerki, so bile vaje tako uspešne, da je lahko prvič po kapi spet hodila. Veselje žal ni dolgo trajalo. Njene posmrtne ostanke so negovalci našli 16. julija. Umrla je naravne smrti.

Jane je leta 1998 prejela diagnozo, da ima levkemijo. Sledil je silovit boj z boleznijo in njenimi hudimi posledicami. Leta 2021 pa jo je zadela še kap, od katere si ni več opomogla. 

Pevka je zaslovela leta 1969 s pesmijo "Je t'aime ... mon non plus", ki jo je posnela s svojim takratnim partnerjem Sergom Gainsbourgom, ki je leta 1990, leto pred smrtjo, izdal še svoj zadnji album. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.