Tako zaščitite svoje otroke na spletu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
S prednostmi spleta pridejo tudi slabosti. Med tistimi, za katerih varnost je najbolj treba poskrbeti, so otroci. Nekaj osnovnih korakov bo dovolj.
Oglej si celoten članek

Raziskava, opravljena na univerzi v Teksasu, je pokazala, da je tveganje, da ukradejo identiteto otrokom 35-krat večja kot v primeru odraslih. Ista raziskava je pokazala, da je 92 odstotkov najstnikov dnevno vsaj enkrat na spletu. Osebni podatki otrok so bili ogroženi v enem od štiridesetih primerih. 

Kako poskrbeti za varnost otrok na spletu?
Nikoli in nikdar nikjer ne delite osebnih podatkov vaših otrok, naj vas še tako lepo prosijo. Tega se morajo naučiti tudi vaši otroci. Pojasnite jim, da morajo paziti, s kom delijo podatke o sebi.  

Starši se delijo na dve skupini. Prvi brez zadržkov objavljajo fotografije svojih otrok na spletu, drugi pa tega nikoli ne storijo. Pomembno je, da se zavedate, da z objavo fotografij lahko nehote razkrijete preveč podatkov. Fotografija otroka pred šolo, ki jo obiskuje, pove več kot samo to, da je otrok šolar. Na telefonu ne imejte vključene funkcije, ki razkriva vašo lokacijo. Tako ti podatki ne bodo priloženi fotografijam, ki jih objavite na spletu. 

Otroke je treba naučiti, da pravilo o tem, da ne zaupajo tujcem, velja tudi na spletu. Na spletu je izjemno lahko ustvariti lažne profile in se predstaviti v popolnoma drugačni luči. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.