Magazin > Odnosi in prosti čas
24 ogledov

Tako zaščitite svoje otroke na spletu

otrok tablični računalnik Shutterstock
S prednostmi spleta pridejo tudi slabosti. Med tistimi, za katerih varnost je najbolj treba poskrbeti, so otroci. Nekaj osnovnih korakov bo dovolj.

Raziskava, opravljena na univerzi v Teksasu, je pokazala, da je tveganje, da ukradejo identiteto otrokom 35-krat večja kot v primeru odraslih. Ista raziskava je pokazala, da je 92 odstotkov najstnikov dnevno vsaj enkrat na spletu. Osebni podatki otrok so bili ogroženi v enem od štiridesetih primerih. 

Kako poskrbeti za varnost otrok na spletu?
Nikoli in nikdar nikjer ne delite osebnih podatkov vaših otrok, naj vas še tako lepo prosijo. Tega se morajo naučiti tudi vaši otroci. Pojasnite jim, da morajo paziti, s kom delijo podatke o sebi.  

Starši se delijo na dve skupini. Prvi brez zadržkov objavljajo fotografije svojih otrok na spletu, drugi pa tega nikoli ne storijo. Pomembno je, da se zavedate, da z objavo fotografij lahko nehote razkrijete preveč podatkov. Fotografija otroka pred šolo, ki jo obiskuje, pove več kot samo to, da je otrok šolar. Na telefonu ne imejte vključene funkcije, ki razkriva vašo lokacijo. Tako ti podatki ne bodo priloženi fotografijam, ki jih objavite na spletu. 

Otroke je treba naučiti, da pravilo o tem, da ne zaupajo tujcem, velja tudi na spletu. Na spletu je izjemno lahko ustvariti lažne profile in se predstaviti v popolnoma drugačni luči. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.