Tako živi Dalibor iz Big Brotherja

Foto: Saša Despot Dalibor Brajdić Foto: Saša Despot Dalibor Brajdić Foto: Saša Despot Dalibor Brajdić Foto: Saša Despot Dalibor Brajdić Foto: Saša Despot Dalibor Brajdić Foto: Saša Despot Dalibor Brajdić Foto: Saša Despot Dalibor Brajdić
V premožnejšem delu romskega naselja Brezje stoji hiša družine Brajdič, ki jo je že precej načel zob časa.
Oglej si celoten članek

Skromna dvosobna hiša brez fasade in poškodovano streho je dom izpadlega tekmovalca hiše Big Brother Daliborja Brajdića. V njej živi z očetom in sestro. Hiša ima elektriko, a ne vode, zato se družina kopa pri sorodnikih ali pa doma v lavorju, kot nam je povedal Dalibor. Sam spi v manjši sobi, sestra in oče pa si delita zakonsko posteljo, grejejo se z dvema pečema na drva. Pohištva skoraj da ni, tisto, ki je, pa je zelo skromno. V oči bode le moderni LCD televizor, na katerem je oče Marko Daliborja spremljal vsak dan. "Bil je takšen kot je v resnici," nam je zaupal Marko, ki se s sinom v preteklosti ni dobro razumel, še težje pa jim je, ko so pred nekaj leti izgubili mamo.

"Nerodno mi je, to ni kuča (hiša op. a.), to je baraka. Če bi bila hiša, bi bilo dobro. Vse je strgano, nimamo omaric, ni štedilnika, posteljo smo dobili. Upali smo, da bo Dalibor zmagal, vsi," je dodal oče.

Dalibor in njegova mlajša sestra sicer veliko časa preživita v hiši sorodnikov, ki so veliko bolje situirani kot družina Brajdić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 22:06 9. Maj 2016.

    za boris odreitz

  • 22:05 9. Maj 2016.

    kr nekaj, polpismen komentatorček......

  • 17:06 9. Maj 2016.

    Romi so bili nekoč nomadi. Naselili so se na nikogaršnjih zemljiščih, ta zemljišča so bila nekorantna.<br /> A želiš to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.