Magazin > VIP
111 ogledov

Tako živi Dalibor iz Big Brotherja

Dalibor Brajdić
1/7
Saša Despot
V premožnejšem delu romskega naselja Brezje stoji hiša družine Brajdič, ki jo je že precej načel zob časa.

Skromna dvosobna hiša brez fasade in poškodovano streho je dom izpadlega tekmovalca hiše Big Brother Daliborja Brajdića. V njej živi z očetom in sestro. Hiša ima elektriko, a ne vode, zato se družina kopa pri sorodnikih ali pa doma v lavorju, kot nam je povedal Dalibor. Sam spi v manjši sobi, sestra in oče pa si delita zakonsko posteljo, grejejo se z dvema pečema na drva. Pohištva skoraj da ni, tisto, ki je, pa je zelo skromno. V oči bode le moderni LCD televizor, na katerem je oče Marko Daliborja spremljal vsak dan. "Bil je takšen kot je v resnici," nam je zaupal Marko, ki se s sinom v preteklosti ni dobro razumel, še težje pa jim je, ko so pred nekaj leti izgubili mamo.

"Nerodno mi je, to ni kuča (hiša op. a.), to je baraka. Če bi bila hiša, bi bilo dobro. Vse je strgano, nimamo omaric, ni štedilnika, posteljo smo dobili. Upali smo, da bo Dalibor zmagal, vsi," je dodal oče.

Dalibor in njegova mlajša sestra sicer veliko časa preživita v hiši sorodnikov, ki so veliko bolje situirani kot družina Brajdić.

Komentarjev 16
  • patron 22:06 09.maj 2016.

    za boris odreitz

  • patron 22:05 09.maj 2016.

    kr nekaj, polpismen komentatorček......

  • Boris Odreitz 17:06 09.maj 2016.

    Romi so bili nekoč nomadi. Naselili so se na nikogaršnjih zemljiščih, ta zemljišča so bila nekorantna. A želiš to - ta zemljišča ?Kam bi jih dal ali dala no ti pod psevdonimom a bi jih naselila- naselil doma ...prikaži veča v svoj dom?Ja kaj takega bi storil samo človek z dušo in srcem in višjimi vrednotami !!!