Takšnih prijateljic ženske ne želijo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Čeprav se vam morda zdi, da se vaše spolno življenje tiče samo vas, je najnovejša raziskava pokazala, da temu ni tako. Število spolnih partnerjev naj bi med ženskami vplivalo celo na sklepanje prijateljstev.
Oglej si celoten članek

Raziskava, ki so jo naredili na Univerzi Cornell, je pokazala, da imajo ženske do svojih promiskuitetnih vrstnic slabšalni odnos in da jih ne želijo za prijateljice. In to ne glede na to, koliko spolnih partnerjev so imele same.

V raziskavi, ki se je osredotočala na seksualne izkušnje, število spolnih partnerjev in partnerski odnos, je sodelovalo 750 študentov. Po obdelavi podatkov so sodelujoči morali oceniti še svoje vrstnike in določiti, ali bi z njimi prijateljevali.

Dvojna merila

Med moškimi število partnerk pri izbiri prijateljev ni imelo vpliva, drugače pa je bilo pri ženskah, piše Huffington Post. Te so namreč svoje vrstnice, ki so imele več partnerjev, ocenile kot negativne in priznale, da z njimi ne bi sklenile prijateljstva. Raziskovalci so nad rezultati raziskave presenečeni, najbolj pa jih je presenetilo to, da so tudi ženske z veliko partnerji odklonile prijateljstvo z vrstnicami s podobnim ali enakim številom partnerjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.