Magazin > Lepota & telo
23 ogledov

Takšnih prijateljic ženske ne želijo

prijateljice Shutterstock
Čeprav se vam morda zdi, da se vaše spolno življenje tiče samo vas, je najnovejša raziskava pokazala, da temu ni tako. Število spolnih partnerjev naj bi med ženskami vplivalo celo na sklepanje prijateljstev.

Raziskava, ki so jo naredili na Univerzi Cornell, je pokazala, da imajo ženske do svojih promiskuitetnih vrstnic slabšalni odnos in da jih ne želijo za prijateljice. In to ne glede na to, koliko spolnih partnerjev so imele same.

V raziskavi, ki se je osredotočala na seksualne izkušnje, število spolnih partnerjev in partnerski odnos, je sodelovalo 750 študentov. Po obdelavi podatkov so sodelujoči morali oceniti še svoje vrstnike in določiti, ali bi z njimi prijateljevali.

Dvojna merila

Med moškimi število partnerk pri izbiri prijateljev ni imelo vpliva, drugače pa je bilo pri ženskah, piše Huffington Post. Te so namreč svoje vrstnice, ki so imele več partnerjev, ocenile kot negativne in priznale, da z njimi ne bi sklenile prijateljstva. Raziskovalci so nad rezultati raziskave presenečeni, najbolj pa jih je presenetilo to, da so tudi ženske z veliko partnerji odklonile prijateljstvo z vrstnicami s podobnim ali enakim številom partnerjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.