Taos – Hopperjev zadnji počitek

Foto: Žurnal24 Dennis Hopper
Večni počitek legendarnega igralca Dennisa Hopperja bo v mestu, kjer je našel navdih za svojo največjo uspešnico.
Oglej si celoten članek

Igralca Dennisa Hopperja, ki je umrl v soboto zjutraj zaradi raka na prostati, bodo danes njegovi najbližji pospremili k večnemu počitku.

Pokopali ga bodo v mestu Taos v ameriški zvezni državi Nova Mehika, kjer je nekoč živel in imel mesto zelo rad. Družinski člani in prijatelji bodo iz Los Angelesa poleteli z dvema letaloma v Taos, kjer bodo pogrebne slovesnosti.

Pred dvema mesecema je Hopper še zadnjič obiskal hišo v Taosu, so povedali lokalni prebivalci. Tam je pisal, snemal in urejal svoj legendarni film Goli v sedlu, v katerem je igral, ga režiral in zanj prejel nominacijo za najboljši scenarij.

"Igralca se bodo mnogi spominjali, tudi jaz, kot ikono, ki je imela tak vpliv na filmsko industrijo, da se ga ne da izmeriti," je povedal guverner Nove Mehike Bill Richardson.

Igralec je zapustil štiri otroke – hčerke Marin, Ruthanno in Galen Grier in sina Henryja Leeja ter dve vnukinji Violet in Ello.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.