Magazin > VIP
35 ogledov

Taos – Hopperjev zadnji počitek

Dennis Hopper Žurnal24 main
Večni počitek legendarnega igralca Dennisa Hopperja bo v mestu, kjer je našel navdih za svojo največjo uspešnico.

Igralca Dennisa Hopperja, ki je umrl v soboto zjutraj zaradi raka na prostati, bodo danes njegovi najbližji pospremili k večnemu počitku.

Pokopali ga bodo v mestu Taos v ameriški zvezni državi Nova Mehika, kjer je nekoč živel in imel mesto zelo rad. Družinski člani in prijatelji bodo iz Los Angelesa poleteli z dvema letaloma v Taos, kjer bodo pogrebne slovesnosti.

Pred dvema mesecema je Hopper še zadnjič obiskal hišo v Taosu, so povedali lokalni prebivalci. Tam je pisal, snemal in urejal svoj legendarni film Goli v sedlu, v katerem je igral, ga režiral in zanj prejel nominacijo za najboljši scenarij.

"Igralca se bodo mnogi spominjali, tudi jaz, kot ikono, ki je imela tak vpliv na filmsko industrijo, da se ga ne da izmeriti," je povedal guverner Nove Mehike Bill Richardson.

Igralec je zapustil štiri otroke – hčerke Marin, Ruthanno in Galen Grier in sina Henryja Leeja ter dve vnukinji Violet in Ello.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.