Te dele telesa pogosto pozabimo zaščititi pred nevarnimi žarki

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Izpostavljanje soncu brez zaščite povzroča trajne poškodbe kože in tudi nevarne melanome ...
Oglej si celoten članek

Končno po dveh deževnih mesecih prihaja poletje in z njim dopusti, ko še več časa preživimo zunaj, na soncu. A sonce ni le blagodejno, je tudi nevarno, če se pred UVA in UVB sevanjem ne zaščitimo pravilno. Kljub kremi za sončenje, ki mora biti namazana v dovolj debelem sloju, moramo biti tudi temeljiti. Dostikrat namreč pozabimo na nekatere dele telesa, ki so prav tako izpostavljeni soncu. 

To so ušesa, veke, dlani, stopala, pazduhe in predeli, ki so sicer prekriti s kopalkami ali oblačili, a se ob gibanju premaknejo. Prav kožni rak na ušesih je zelo pogost med vsemi melanomi, zato je ta predel pametno zaščititi tudi s kapo ali klobukom. Zelo pomemben je tudi zaščitni faktor, na obraz nanašajte vsaj zaščitni faktor 30 in se ob dolgotrajni izpostavljenosti ali kopanju ponovno namažite. Višine faktorja namreč ne pomeni, da ste bolj zaščiteni pred nevarnimi žarki, temveč to, da ste dlje časa zaščiteni. Prav tako se poleti direktnemu soncu ni priporočljivo nastavljati med 10. in 16. uro. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.