Magazin > Lepota & telo
1100 ogledov

Te dele telesa pogosto pozabimo zaščititi pred nevarnimi žarki

sončenje Profimedias
Izpostavljanje soncu brez zaščite povzroča trajne poškodbe kože in tudi nevarne melanome ...

Končno po dveh deževnih mesecih prihaja poletje in z njim dopusti, ko še več časa preživimo zunaj, na soncu. A sonce ni le blagodejno, je tudi nevarno, če se pred UVA in UVB sevanjem ne zaščitimo pravilno. Kljub kremi za sončenje, ki mora biti namazana v dovolj debelem sloju, moramo biti tudi temeljiti. Dostikrat namreč pozabimo na nekatere dele telesa, ki so prav tako izpostavljeni soncu. 

To so ušesa, veke, dlani, stopala, pazduhe in predeli, ki so sicer prekriti s kopalkami ali oblačili, a se ob gibanju premaknejo. Prav kožni rak na ušesih je zelo pogost med vsemi melanomi, zato je ta predel pametno zaščititi tudi s kapo ali klobukom. Zelo pomemben je tudi zaščitni faktor, na obraz nanašajte vsaj zaščitni faktor 30 in se ob dolgotrajni izpostavljenosti ali kopanju ponovno namažite. Višine faktorja namreč ne pomeni, da ste bolj zaščiteni pred nevarnimi žarki, temveč to, da ste dlje časa zaščiteni. Prav tako se poleti direktnemu soncu ni priporočljivo nastavljati med 10. in 16. uro. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.