Zdravje
11458 ogledov

Takšnih opeklin pa še ne!

Opekline Facebook
16-letnica si bo letošnje počitnice zapomnila za vedno.

Britanska najstnica Maisie Squires je na spletnih omrežjih delila fotografije sončnih opeklin, ki jih je dobila med potapljanjem na Kubi. Pri tem je poudarila, da je opekline dobila ne glede na to, da se je pred potapljanjem z dihalko namazala s sončno kremo, poroča Daily Mail.

Potapljala se je kako uro, ko jo je karibsko sonce opeklo do te mere, da sta se ji na hrbtu pojavila dva ogromna mehurja. Da je bila situacija še slabša, je imela naslednji dan rezervacijo za potovanje nazaj v domovino, ki je trajalo devet ur.

Dodala je, da ima sicer res svetlo polt, a da se je izdatno namazala s kremo. Po pojavu bolečih mehurjev je obiskala zdravnika na Kubi; dali so ji mazilo za ublažitev bolečin, a poudarili, da je najbolje, da narava opravi svoje in zaceli njeno hudo opečeno kožo.

Fotografije z letala dokazujejo, da sta bila mehurja na njenem hrbtu tako velika, da se je videla izboklina skozi njeno majico. Počila sta ji medtem, ko je bila na letališkem avtobusu.

Opekline | Avtor: Facebook Facebook

Njen oče je za Daily Mail povedal, da je ob tem 16-letnica hudo kričala in dodal, da so opekline v živo izgledale še huje kot na fotografijah.

Njeno objavo je v opozorilo drugim delilo več tisoč ljudi na spletnih omrežjih.

sončenje, sonce Opozorilo Zdravje Sončenje: Rdeča koža kljub visokemu faktorju? Ugledni britanski znanstveniki ugotovili vzrok

Kakovost krem

Med drugim so se ljudje v komentarjih spraševali glede kakovosti sončne kreme, ki jo je uporabljala najstnica.

Potrošnike organizacije so že pred tedni, na pragu poletne sezone, preverile kakovost sredstev za zaščito pred soncem za odrasle z visokim in zelo visokim faktorjem zaščite (30, 50, 50+). Iz Zveze potrošnikov Slovenije so sporočili, da devet od vseh testiranih izdelkov lahko najdemo tudi na slovenskih policah, zanje pa bi odšteli med 1,75 in 36,99 evra za 100 ml. Na vrhu so izdelki, za katre ni potrebno globoko seči v denarnico.

Podrobneje o tem na spodnji povezavi:

sončenje Test Zdravje Nič novega: Najboljši so izdelki, za katere ni treba seči globoko v denarnico

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.