Teh živil se v boju s celulitom izogibajte

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V boju s pomarančno kožo vam ta živila ne delajo usluge.
Oglej si celoten članek

Geni, premalo telovadbe in popite tekočine, predvsem pa nepravilna prehrana, poskrbijo, da naša koža ni v svoji najboljši formi. Proti nekaterim stvarem se ne moremo boriti, vsekakor pa je pravilna prehrana ena od reči, s katero lahko poskrbimo za svoje zdravje in s tem lep izgled. Da bo vaša koža bolj napeta in brez celulita, se izognite naslednjim živilom …

Predelani mesni izdelki
Predelani mesni izdelki vsebujejo veliko soli, sol pa v telesu zadržuje vodo, kar poslabša videz pomarančne kože na stegnih in zadnjici.

Pijače z mehurčki in voda z okusom
Gazirane pijače in vode z okusom so polne sladkorja in če zaužijemo veliko tovrstnih pijač, zaužijemo tudi veliko nekoristnega sladkorja. Za zdrav videz kože je najboljša izbira navadna voda in zadostna količine le te.

Magazin Štirje najpogostejši miti o celulitu

Omake
Tudi v raznih omakah in prelivih za solato, sploh kupljenih, se skriva veliko sladkorja, ki ne koristi našemu zdravju in napeti koži. 

Siri
Tako kot v predelanih mesnih izdelkih se tudi v sirih skriva velika količina soli, ki zadržuje vodo v telesu in poslabša videz pomarančne kože. Odvisno pa je tudi od vrste. Feta sir vsebuje veliko več soli kot na primer mocarela. 

Pica
Pica je polna nezdravih maščob, ki slabijo pretok krvi in kisika v organizmu. Tovrstne maščobe slabijo tudi naše vezivno tkivo, zaradi česar je pomarančna koža le še bolj vidna. 

Sojina omaka
Razlog je ponovno sol, ki jo je v sojini omaki ogromno. Telo zaradi velike količine soli zadržuje vodo, zaradi česar se cirkulacija krvi v telesu upočasni, celulit pa postaja vse bolj viden. 

Čips
Sol pa ni edini krivec, da tudi čips ni najboljša izbira. Poleg krompirja je v vrečki čipsa tudi polno ojačevalcev okusa, ki poskrbijo, da zmažete celo vrečko, s tem pa tudi ogromno soli in praznih kalorij. 

Bel kruh in pecivo
Bela moka je velik sovražnik napete kože. Zakaj? Ker telo rafinirane ogljikove hidrate pretvarja v sladkor in glukozo, ki uničujejo naš naravni kolagen, torej čvrstost in elastičnost kože. 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.